Anmeldelser og omtaler

Inger Nørreskov Jensen, lektor på Professionshøjskolen Metropol og cand. jur. skrev efter at have læst bogen:

Det har været en fornøjelse at læse din bog om traumatiserede flygtninge. Det, der er godt, er at få flygtningenes baggrundshistorie, hvordan har deres opvækst/ungdom været og i hvilken kultur/tradition.

Det tegner et særdeles tydeligt billede af de to personer, det er som om, man kommer i deres situation, ser verden fra deres vinkel og får forståelse for deres problemstillinger.

Det, der overrasker mig, er forskellen på de to personers handlekraft og tagen ansvar for sig selv og deres børn/familie inden og under flugten og den helbredstilstand, de viser sig at have, når de er kommet i sikkerhed i Danmark.

Med andre ord hvor omfattende følgevirkningerne er af tortur, krigsdeltagelse og pres for to så ressourcestærke personer. Jeg er jo ikke ekspert i traumer hos flygtninge, det er de studerende, som du har målrettet bogen mod som udgangspunkt heller ikke, så derfor vil jeg tro, at bogen også virker stærkt på dem. Den giver i alle fald stof til eftertanke, om hvilken indsats vi skal stille til rådighed for traumatiserede flygtninge, og hvilken effekt man kan forvente sig af en given indsats. Godt gået – lige en bog for de studerende, den kan ikke undgå at engagere dem. Jeg vil derfor anbefale bogen overfor kolleger, der underviser i/om traumer hos flygtninge og hænge din flyer op diverse steder på skolen.

Jeg tror din bog adskiller sig meget ved at få os til at se livet gennem flygtningens oplevelser.

Lektørudtalelse november 2013 bl.a. skrevet i sin sammenligning:

Ingen andre fagbøger fortæller så rystende skarpt om traumatiserede flygtninge og deres rehabilitering.

Horsens Folkeblad har skrevet en artikel om bogudgivelsen, den 18. oktober 2013.

Citat: ” To flygtninge fortæller deres personlige beretninger, krydret med forfatterens faglige erfaringer. Ønsket er at levere et indblik i det liv, som traumatiserede flygtninge lever, og som de færreste danskere får set med egne øjne.”

” I bogen står det hurtigt klart, at asylcentrene ifølge forfatteren kan være traumatiserende i sig selv, også for flygtninge, som ikke før har været traumeramte”